www.reganvest.dk © 2015

DANMARKS DYBESTE HEMMELIGHED

REGAN VEST - regeringens og kongehusets atombunker

Beskrivelse af bogen

 

I 2010 og 2012 udkom bestselleren ”DANMARKS DYBESTE HEMMELIGHED, REGAN VEST – regeringens og kongehusets atombunker”. For at bogen kunne udgives, skulle den censureres af forsvaret, beredskabsstyrelsen og NATO, men for første gang nogensinde, fortælles alle hemmelighederne uden censur - i den 3. og sidste udgave.

 

Interessen for det tophemmelige regeringsanlæg, blev efter udgivelsen af DANMARKS DYBESTE HEMMELIGHED, så stor, at myndighederne i 2013 blev presset til at tage REGAN VEST ud af de nationale beredskabsplaner, og det forventes, at anlægget åbner for offentligheden som museum i løbet af et par år.

 

Med baggrund i fortrolige konstruktionstegninger som myndighederne på snedig vis forsøgte at lægge røgslør henover, aktindsigt i centrale dokumenter, interviews med nøglepersoner - der nu uden tavspligt - kan fortælle de sidste hemmeligheder udgives den UCENSUREREDE udgave af DANMARKS DYBESTE HEMMELIGHED.

 

Den UCENSUREREDE udgave afslører i skræmmende detaljeret grad, hvordan det civile beredskab, ned til mindste detalje, og ukendt for befolkningen, forberedte sig på det værst tænkelige senarie - en atomkrig mod Warszawa-pagten. Der fortælles hvordan flyveforbuddet over det tophemmelige byggeri en halv kilometer inde i bakken, 60 meter under jorden, blev håndhævet med ransagninger af fly til følge. Bogen afslører hvor længe regeringen i REGAN VEST kunne videreføre landet under atomangreb og fortæller hvor mange danskere man forventede ville dø, hvis fjenden forsøgte at bombe REGAN VEST med atombomber.

 

 

 

Bogens bagsidetekst

 

Gemt bag et anonymt udseende hus med have, garage og flagstang findes indgangen til et af de største og dyreste bygningsværker i Danmark.

 

Skjult for offentligheden og landets fjender opførte de danske myndigheder i 1960’erne en atombunker, som skulle rumme regeringen, kongehuset, forsvarschefen og de ledende embedsmænd fra centraladministrationen under 3. verdenskrig.

 

Anlægget – kaldet REGAN VEST – er dybt begravet 60 meter under jorden i Nordjylland. Konstruktionen indeholder næsten to kilometer gange, tunneler og skakter samt 160 rum til 350 personer. Det er bygget til at kunne klare en atomkrig, rumme forsyninger til adskillige ugers ophold, har egen vand- og elforsyning, hospital, radiostation

og konferencefaciliteter.

 

Med udgangspunkt i REGAN VEST beskrives for første gang den samlede historie om hvorfra og hvordan regeringen, civilregionerne og kommunerne kunne føre Danmark gennem en national krise eller 3. verdenskrig. Bunkerne – og meget store dele af den civile beredskabsplanlægning – har hidtil været holdt usynlig og ukendt for de fleste.

 

Bogen er endvidere fyldt med anekdoter om f.eks. et hemmeligholdt dødsfald, inspektionsbesøg af dronningen, statsministerens dommedagstale, øvelser i at bemyndige brug af atombomber samt historien om manden, der i alle årene løj om sin arbejdsplads.

End ikke familien måtte vide noget…

 

 

 

Forfatternes personlige forord

 

I 1994 kom vi tilfældigt i snak med en mand, som fortalte os, at der fandtes noget yderst hemmeligt i Rold Skov.

Mere fortalte han os ikke. Denne korte bemærkning skulle man umiddelbart tro, at vi hurtigt ville glemme, men dette var ikke tilfældet. I 18 år søgte vi i det små efter oplysninger om hemmeligheden i den store skov. Vi havde på fornemmelsen, at det var et militæranlæg, og at det var omgærdet med så meget hemmelighed, gjorde kun det hele mere interessant. Vi samlede en række oplysninger, men det gik meget langsomt og informationerne var ofte i modstrid med hinanden. Danmarks dybeste hemmelighed viste sig at være forklædt som idyllisk privat villa. Her havde vi stået mange gange uden at kende sandheden.

 

Først for nylig åbnede myndighederne en smule op og fortalte, at der fandtes et udflytningsanlæg til regeringen og kongehuset, og at det lå et hemmeligt sted i Nordjylland - nærmere betegnet i nærheden af Rold Skov.

 

Vi anmodede om adgang til at bese anlægget og om at få udleveret informationer med henblik på at skrive denne bog om den civile sektors beredskab under Den kolde krig. Efter en nærmere dialog og forhandlinger blev vores ønske til vores store overraskelse opfyldt. At stifte bekendtskab med denne kompromisløse og exceptionelt gennemførte atombunker blev én af vores livs største oplevelser.

 

Nu er anlægget skrevet ud af beredskabsplanerne, hvorefter vi i denne udgave af bogen kan fortælle de sidste af de fantastiske hemmeligheder, som har omgærdet anlægget.

 

Vi håber du deler vores begejstring.

 

Poul Holt Pedersen beskæftiger sig med procesoptimeringer,

kvalitetssikring, ejendomsdrift og planlægning.

 

Karsten Pedersen arbejder med industrielt design og

konstruktion.

 

 

Bogens primære forord

 

Generalløjtnant Kjeld G.H. Hillingsø har skrevet bogens forord. Læs mere i bogen.

 

 

Læs mere i bogen - tryk her:

Køb bogen

 

LL