Anmeldelser

ANMELDELSER

Kulturformidleren:

"Både bogen og www.reganvest.dk er så imponerende, at ord ikke rækker."Oberst Flemming Rytter (juni 2024):

Har deltaget i flere øvelser i REGAN VEST, været leder for henholdsvis Forsvarets Efterretningstjenestes forbindelsesgruppe til regeringen og senere Forsvarschefens tilsvarende gruppe og adjudant for Forsvarsministeren anmelder Danmarks dybeste hemmelighed:

"En helt fantastisk bog. Imponerende videns-baggrund hos forfatterne og et imponerende research-arbejde. Et strictly sagligt og konkret værk. Jeg troede at være specialist i den "Kolde Krig". Ved gennemlæsning må jeg konstatere, at jeg er blevet meget meget klogere."


 

 

Tidligere chef for Flyvematerielkommandoen, generalmajor Lars Fynbo (februar 2015):

"De to forfattere har givet en omfattende beskrivelse af et af landets største bygningsværker, der sætter lys på et særligt aspekt af den kolde krig. 

Danmarks Dybeste Hemmelighed er dybt interessant.

Forfatterne giver en meget detaljeret beskrivelse af byggeriet, indretningen og funktionen af anlægget. Det er vel beskrevet, næsten lidt nørdet, men vældig godt illustreret med fotos og talrige anekdoter fra bygningen af anlægget og fra øvelserne. Det er ikke mindst disse anekdoter og nye oplysninger, der har berettiget den meget udvidede 3. udgave. Personer med kendskab til bunkeren og dens funktion ved nu at den er afklassificeret og kan og må omtales. Havde nogen spurgt mig om REGAN VEST for to år siden, ville jeg have nægtet ethvert kendskab hertil." Michael Elmquist som har været kontorchef med ansvar for det danske civile beredskab 1985 - 1987 og NATO-direktør fra 1987-1994. (Januar 2024):

“Har fået mit eksemplar af 4. udgave af "Den Dybeste Hemmelighed". Det er en underdrivelse at sige, at jeg er vildt imponeret. I har fået styr på et enormt materiale og omsat det på en fængslende måde, intet mindre end et kvalificeret bidrag til en væsentlig og interessant del af Danmarks historie. Jeg håber, at bogen bliver udbredt til alle, der har interesse i den kolde krig.

Og med mit nære forhold til Ukraine kan jeg kun nikke til bemærkningen om, at vi måske skulle overveje at opdatere REGAN Vest.

Bedste hilsner

Michael Elmquist”

Go Morgen Danmark 28. maj 2012:

Lancering af udvidet udgave af "Danmarks dybeste hemmelighed - REGAN VEST - regeringens og kongehusets atombunker".

AftenShowet DR1, 28. september 2010:

Kontorchef fra Beredskabstyrelsen kommenterer bogen og forklarer hvorfor han har givet forfatterne adgang til de normalt fortrolige

oplysninger

 

Soldaternyt 9. september 2012:

Obligatorisk pensum

På grund af det relevante aspekt som bogens forfatterer berører, så er bogen fantastisk vedkommende.

Selv i en moderne terror-tid, er det aktuelt og nyttigt at kende sit eget lands historie.

For dette kapitel er temmelig ubeskrevet i de gængse historiebøger.

Derfor vil du, hvis du læser bogen, lynhurtigt vide mere end størstedelen af den danske befolkning – og dét har jo også sin charme.

Undertegnede anmelder vil argumentere for, at uddrag af bogen, bør være obligatorisk læsning for gymnasieelever i fremtiden.

For desværre vil man nok se at den sjældne viden som bogen indeholder, vil gå tabt hvis ikke der bliver taget aktivt hånd om at vidensdele den.  Og dét er Danmarks historie for vigtig til.

Den Korte Avis om 2. udgave, 13. juni 2012:

"For første gang kan man læse den samlede historie om, hvordan og hvorfra man ville lede landet under en national krise eller krig.

Langt størstedelen af bunkerne og procedurerne har aldrig været beskrevet før – og slet ikke sat ind i en sammenhæng. Der er mere stof

og det er helt sikkert, at det ikke er sidste gang, at vi hører spændende beretninger fortalt af de to forfattere."

Dansk BiblioteksCenter lektørudtalelse - april 2014:

(Skrevet af en bibliotekar for bibliotekarer)

"Bogen er en lækkerbisken..."

Weekendavisen - 8. oktober 2010:

"Hvis vi har glemt, at vi indtil for 20 år siden levede under en konstant atomkrigstrussel, så er "Danmarks dybeste hemmelighed" en barsk påmindelse. Danmarks dybeste hemmelighed afslører forbløffende detaljeret, hvor og hvordan Danmarks ledende politikere og embedsmænd samt kongehuset ville gå i skjul i en krigssituation. Denne beskedne bog, udgivet på et lille forlag og skrevet af to ”lægmandsforfattere”, er en gyser."

Søndagsavisen, 6. august 2011:

Da "Truslen fra Øst" var størst, opførte Danmark et enormt bunkeranlæg under jorden.

Politiken, 23. oktober 2010:

"Nu har to teknisk interesserede personer fået lov at besøge Regan Vest, hvad der er kommet en lille bog ud af. Tør og

formel som bare pokker, men fascinationsgraden er høj, og det forklarer de tre hjerter."

Region Hovedstaden, 15. oktober 2010:

Artikel om Region Hovedstadens store beredskabsøvelse i Københavns lufthavn. Artiklen indeholder også en historie om skadestuen i REGAN VEST.

Politiken, Anmeldertip "Dem vil jeg læse", 15. oktober 2010:

»En atombunker? Til dronningen og regeringen? Her i skoven??«

Bogblogger, 22. oktober 2010:

"Danmarks dybeste hemmelighed giver en særdeles detaljeret gennemgang af hvordan bunkeranlægget blev bygget, fungerer og er indrettet. Er man en gammel nostalgiker, eller en historieløs ung, der gerne vil blive klogere, så giver Danmarks dybeste hemmelighed et enestående kig inden for i et af de helt håndgribelige beviser på alvoren af den kolde krig og hvilke scenarier man forberedte sig på."

Helsingør Dagblad, 18. oktober 2010:

"Enhver, der har blot den mindste interesse for Danmark under Den kolde Krig må læse bogen om regeringsanlæggene. Dens mange interessante oplysninger, som i øvrigt fremlægges i et flydende og letlæseligt sprog - og med mange fotografier - vil give alle læsere en vigtig brik til forståelse af vor nyere historie".

EMU Danmarks undervisningsportal nr. 188, marts 2011:

Denne interessante bog om et af Den Kolde Krigs hemmelige og derfor ubeskrevne blade er meget interessant.... med gode undervisningsmæssige muligheder til at gøre Den Kolde Krig anskuelig for elever som noget, der ikke blot fandt sted i udlandet men i højeste grad også blev en del af Danmarks bidrag hertil

.

Historie-online.dk:

”Det er fint, at denne del af Danmarkshistorien nu er kommet på tryk. Som et memento om, hvor dramatisk denne periode var. Det er godt gået."


FagBogInfo.dk:

"Bogen fortæller den hidtil ufortalte historie om dette anlæg som er et bygningsværk og med en funktion, som er uden sin lige i dansk historie"

 

PLMagazine 2011 nr. 2:

Karsten Pedersen var finalist for de bedste computerrenderede billeder.

Saint-Tropez DR-P3, 1. juli 2011, interview med Poul Holt Pedersen:

Felix Smith: "En ualmindelig spændende bog".

Nordjyske, 23. september 2010: 

"Bogen handler ikke alene om bunkeranlægget REGAN Vest, men også om, hvordan regeringen skal lede Danmark i tilfælde af en

national katastrofe eller krig, og den del af historien har aldrig været beskrevet så detaljeret før"

Der Nordschleswiger 24/11 2012:

Tekst: "Königin sollte Atomangriff bei REGAN überleben. Neues Buch berichtet über die streng geheimen Bunker, die Dänemark im Falle eines

3.Weltkrieges schützen sollten: Atombunker REGAN VEST spielte eine entscheidende Rolle".